معرفی و آشنایی با جاذبه های دیدنی قشم | قسمت اول
جزیره ی قشم بزرگ ترین جزیره ایران است که در دریای خلیج فارس قرار دارد. این جزیره در فصل زمستان و اوایل بهار میزبان گردشگرانی است که می خواهند از آب وهوای معتدل آن در این فصل بهره مند شوند.
برای آشنایی با دیدنی های این جزیره با ما همراه شوید.
از آنجایی که قشم دیدنی های فراوانی دارد ، این جاذبه ها در کنار فرهنگ و آداب و رسوم مردم محلی آن موجب شده که گردشگران تمایل زیادی برای سفر به این جزیره ی زیبا داشته باشند.
شاید ظرفیت های گردشگری قشم ، به اندازه ی کیش معرفی نشده باشند و بسیاری از افراد از وجود چنین بناهایی بی خبر باشند. به همین علت در این مقاله می خواهیم به معرفی جاذبه های تاریخی و گردشگری بزرگ ترین جزیره ی ایران و خلیج فارس بپردازیم.
دره ستارگان
یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری قشم دره ی ستارگان است ، این دره بر اثر فرسایش خاک ، سنگ و ماسه ناشی از باد ، باران و رگبارها به وجود آمده است.
قدمت این دره به ۲ میلیون سال ، یعنی دوره ی زمین شناسی سنوزوئیک می رسد.
این دره ستون های بلند با اشکال مختلف دارد و مردم محلی اعتقاد دارند که زمانی که ستاره ها با زمین برخورد کردند ، خاک بالا آمده و بعد از آن ، خاک ها به هر شکلی که بوده اند ، خشک شده و این ستون های بلند و کوتاه را تشکیل داده اند.
تنگه ی چاهکوه
تنگه ی چاهکوه از دیگر جاذبه های گردشگری قشم است که حفره ها ، دالان ها و اشکال عجیبی در دیواره های خود دارد.
این دره در اثر فرسایش سنگ های رسوبی زمین به وجود آمده است. عمق دره حدود ۱۰۰ متر بوده و نمایی از فرسایش سنگ های رسوبی را به نمایش گذاشته است.
تنگه ی چاهکوه در ۷۰ کیلومتری شهر قشم و کنار روستای چاهوی شرقی ، در بخش غربی ساحل شمالی جزیره قرار دارد.
زمانی که وارد این منطقه می شوید ، ابتدا با دیواره های بلند و دره ی عریض روبه رو می شوید اما به تدریج از عرض آن کاسته می شود اما بلندی دیواره های آن تغییری نمی کند ، بطوری که رد شدن از آن دشوار به نظر می آید.
این دره ی اعجاب انگیز در دل کوهی واقع شده که به شکل ضربدر برش خورده است.
به دلیل اینکه در ابتدای دره چاه هایی حفر شده است ، این دره را چاهکوه نامیده اند.
غار نمکدان قشم
در ۹۰ کیلومتری شهر قشم ، در قسمت انتهایی جنوب غربی جزیره ، کوه گنبدی شکل وجود دارد که ارتفاع آن ۲۳۷ متر از سطح دریا است.
داخل این کوه غارهای نمکی قرار دارد که یکی از زیباترین جاذبه های طبیعی و گردشگری قشم محسوب می شود. روی بدنه ی این کوه رگه های سفید نمک وجود دارد و زیبایی خاصی به آن بخشیده است. در کف غار هم آب نمک جریان دارد.
در اثر رطوبت بالای هوای جزیره و نفوذ آب در غارها باعث ایجاد قندیل در بدنه ی این غارها شده است.
زمین شناسان معتقد هستند که این غار با ۶۴۰۰ متر طول ، طولانی ترین غار نمک جهان است. در دل این کوه آب زیرزمینی دائمی جریان دارد و پس از راه یافتن به سطح زمین در دامنه ی کوه ، به شکل چشمه ی نمک پدیدار شده و در گودال مقابل خود حوضچه ای طبیعی به رنگ سفید تشکیل می دهد.
غار خربس
غار خربس در ۱۵ کیلومتری جنوب جزیره ی قشم قرار دارد و گفته می شود قدمت آن به دوران مادها بازمی گردد.
این غار دنباله ی چین خوردگی های رشته کوه های زاگرس است و معماری عجیب و پر رمز و رازی دارد. دورادور غار را تپه های مرجانی فراگرفته است.
ارتفاع دیواره های صخره ای غار خربس ۲۰ الی ۳۰ متر بوده و با گذشت زمان و در نتیجه ی فروکش کردن آب دریا به شکل کوه با حفره هایی تو در تو درآمده است.
مردم هم در این تغییرات نقش داشته و کنده کاری هایی روی آن انجام داده اند.
در مورد کاربرد غار خربس در قشم نظریه های زیادی وجود دارد ؛ برخی معتقد هستند که در عصر مادها این غار پرستشگاه مهر و الهه ی میترا بود.
برخی دیگر می گویند زرتشتیان از غار خربس به عنوان «استوادان» ، یعنی جایی که استخوان های مردگان را نگه می دارند، استفاده می شد.
اما بعضی ها هم اعتقاد دارند که غار خربس پناهگاه مردمانی بود که مورد حمله ی دزدان دریایی قرار می گرفتند.
جنگل های دریایی حرا
از دیگر جاذبه های طبیعی قشم می توان به جنگل های دریایی حرا اشاره کرد ، حرا درختی است که در آب های شور می روید و به هنگام مد تا گلوگاه در آب فرو می رود.
این درخت خاصیت تصفیه ای دارد و پوست آن بخش شیرین آب دریا را جذب و نمک آن را دفع می کند.
در حقیقت این درخت یک آب شیرین کن طبیعی است. جنگل های حرا به وسعت ۲۰۰ کیلومتر مربع در تنگه ی خوران قرار دارد و از تنوع زیستی بالایی برخوردار است.
درختان حرا از مقاوم ترین گونه ها هستند و یکی از اصلی ترین ویژگی های آن ها ریشه هایشان است که کوتاه و کمعمق هستند و از آن ها ریشه های فرعی و عمودی به سمت بالا منشعب می شود.
قلعه پرتغالی ها
در سال ۱۵۰۷ میلادی در سمت شمالی جزیره ی قشم ، قلعه ی پرتغالی ها در ساحل خلیج فارس به فرمان آلفونسو آلبرکرک ، دریانورد پرتغالی ساخته شد.
او جزایر دهانه ی خلیج فارس را به تصرف خود درآورد و این تسلط ۱۱۰ سال به طول انجامید. در این مدت پرتغالی ها دژها و استحکاماتی ساختند که امروزه این سازه ها به جاذبه های تاریخی این مناطق تبدیل شده است.
قلعه ی قشم با مساحتی بیش از ۲ هزار متر مربع ، از سنگ های آهکی و گچی و ساروج محلی ساخته شده است.
شما گردشگران عزیز می توانید با کسب اطلاع از شرایط تور قشم و گردشگری قشم یک سفر خاطره انگیز برای خود رقم بزنید.
تعقیب
[…] جاذبه های دیدنی جزیره قشم | قسمت اول […]
[…] جاذبه های دیدنی جزیره قشم | قسمت اول […]
[…] جاذبه های دیدنی جزیره قشم | قسمت اول […]
[…] جاذبه های دیدنی جزیره قشم | قسمت اول […]
[…] جاذبه های دیدنی جزیره قشم | قسمت اول […]
[…] جاذبه های دیدنی جزیره قشم | قسمت اول […]
[…] جاذبه های دیدنی جزیره قشم | قسمت اول […]
[…] جاذبه های دیدنی جزیره قشم | قسمت اول […]
[…] جاذبه های دیدنی جزیره قشم | قسمت اول […]
[…] جاذبه های دیدنی جزیره قشم | قسمت اول […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!