مسیرهای زمینی سفر به شهر وان
مرزهای زمینی برای مسافرت به وان
وان شهر بسیار کوچکی است که در نزدیکی مرز مشترک ایران و ترکیه قرار گرفته است و با پایانه مرزی رازی در شهرستان خوی آذربایجان غربی ، تنها یک ساعت فاصله دارد. از جمله جاذبه های قابل توجه این شهر می توان به دریاچه وان اشاره کرد که بزرگ ترین دریاچه کشور ترکیه است. همچنین دیدنی های دیگری چون قلعه وان و کتیبه تاریخی و 2500 ساله خشایارشا در دیوار این قلعه ، در اطراف وان به چشم می خورند.
در مجموع باید بدانید که وان شهر بسیار کوچکی است و نمی توان انتظار امکانات چندانی از این شهر داشت ، با این حال برای یک سفر خارجی دو سه روزه ، مقصد جالبی به نظر می رسد. ضمن این که بسیاری از ایرانی ها ، شهر وان را برای خریدی ارزان و مناسب انتخاب می کنند تا از تخفیف های قابل توجه مراکز خرید و قیمت های مناسب اجناس بهره ببرند.
راه های سفر به وان و هزینه ها
اولین راهی که همیشه برای سفری خارجی در ذهن داریم ، استفاده از هواپیما و مسیرهای هوایی است. اما درباره وان ، موضوع قدری متفاوت است. متأسفانه هیچ پروازی از ایران به مقصد وان وجود ندارد و در نتیجه بهترین راه سفر به این شهر ترکی ، استفاده از مسیر زمینی است.
همان طور که در ابتدا هم اشاره کردیم ، وان شهری مرزی محسوب می شود که از پایانه مرزی مشترک ایران و ترکیه ، تنها فاصله ای یک ساعته دارد ؛ بنابراین با آن که مسیر هوایی برای رسیدن به وان نداریم ، اما باید بدانید دسترسی بسیار ساده ای به این شهر وجود دارد.
در ادامه برای روشن شدن موضوع و بررسی راه های ممکن ، تمامی این روش ها ، دسته بندی و بررسی شده اند:
1- تورهای وان
2- شخصی: 1) وسایل حمل و نقل عمومی
3) اتوبوس
3) قطار
1- تورهای وان
برای سفر به شهر وان نیز مانند دیگر شهرهای خارجی ، می توانید از تورهای گردشگری استفاده کنید و برنامه ریزی را به دست تورگردانان بسپارید. اغلب تورهای وان 3 شب و 4 روز هستند و بسته به آن که چه اقامتگاهی را برای محل اقامت کنید ، هزینه ای در حدود 800000 تومان تا 1900000 تومان خواهند داشت.
2- راه شخصی
یکی از معمول ترین راه هایی که اغلب ایرانی ها برای سفر به وان انتخاب می کنند ، همین راه شخصی و البته زمینی است. در دسترس ترین راهی که برای رسیدن به وان در برابر شما قرار دارد ، استفاده از مرز رازی است. مرز رازی که در کشور ترکیه با نام کاپیکوی (Kapıköy) شناخته می شود ، در نزدیکی شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی قرار گرفته و با شهر وان فاصله ای 100 کیلومتری دارد.
در صورتی که می خواهید از مرز رازی عبور کنید ، علاوه بر عوارض خروج از کشور ، لازم است 3000 تومان هم به حساب شهرداری قطور واریز کنید.
ساعت کاری مرز رازی: 9:00 تا 17:00 (به وقت ایران) در نیمه اول سال و 9:30 تا 16:30 در نیمه دوم سال
+ البته پایانه های مرزی دیگری نیز در برابر شما قرار دارد که با استفاده از آن ها می توانید وارد کشور ترکیه شوید ؛ اما استفاده از آن ها دلیلی منطقی ندارد ، مگر آن که بخواهید پیش از وان ، به شهرهای دیگری چون ترابزون سفر کنید.
دیگر مرزهای مشترک ایران و ترکیه عبارت اند از: 1- مرز بازرگان 2- مرز سرو
1- مرز بازرگان بزرگ ترین و مهم ترین مرز ، برای سفر به ترکیه بوده و انتخاب بسیاری برای خروج از کشور است. این پایانه امکانات مناسبی دارد و در شمال آذربایجان غربی و نزدیکی شهر ماکو قرار گرفته است.
ساعت کاری: 24 ساعته
فاصله تا ترابزون: 580 کیلومتر
2- مرز سرو نیز در استان آذربایجان غربی قرار گرفته و در نزدیکی شهر سرو ، یکی از شهرستان های ارومیه است.
ساعت کاری: 24 ساعته
فاصله تا ترابزون: 784 کیلومتر
+خوب است بدانید که مرزهای زمینی همیشه و در تمام روزها باز بوده و هیچ گاه تعطیلی ندارند.
1) وسایل حمل و نقل عمومی
برای سفر به وان چندین راه پیش روی شماست:
در مجموع هزینه هر یک از این مسیرها عبارت اند از:
1- مسیر تهران – خوی – وان
همان طور که اشاره شد نزدیک ترین شهر به مرز رازی ، شهرستان خوی است. اگر ساکن تهران هستید ، به راحتی و با اتوبوس می توانید خود را به شهر خوی برسانید. پس از آن می توانید با ون های موجود یکراست به سوی وان بروید. راه دیگر آن است که ابتدا به مرز رفته و از مرز با سواری جداگانه ای ، خود را به وان برسانید.
بلیت اتوبوس یک طرفه تهران-خوی: 51000 تومان تا 64000 تومان
کرایه ون های خوی-وان: حدود 60000 تومان
2- مسیر تهران – خوی – مرز رازی – وان
بلیت اتوبوس یک طرفه تهران-خوی: 51000 تومان تا 64000 تومان
هزینه تاکسی خوی-مرز رازی: حدود 25000 تومان
هزینه ون های مرز رازی-وان: 25 لیر ترکیه (معادل 55,480 تومان )
3- مسیر تبریز – وان
خوب است بدانید که از تبریز می توانید به شهر وان دسترسی پیدا کنید. خود را از هر شهری که هستید به تبریز برسانید و سپس با استفاده از ون های موجود در این شهر ، مستقیم به وان بروید.
هزینه ون های تبریز-وان: حدود 70000 تومان
4- مسیر تبریز – خوی – وان
اگر همچنان تبریز شهری است که می خواهید از آن به سوی وان حرکت کنید ؛ اما ترجیح می دهید هزینه ها را کاهش دهید ، ابتدا خود را با اتوبوس یا قطار به شهر خوی برسانید و سپس باقی راه را با استفاده از ون ، یا ترکیب تاکسی و ون طی کنید.
بلیت یکطرفه قطار تبریز-خوی: حدود 10000 تومان
بلیت یکطرفه اتوبوس تبریز-خوی: حدود 10000 تومان تا 14000 تومان
هزینه تاکسی خوی-مرز رازی: حدود 25000 تومان
هزینه ون های مرز-وان: 25 لیر ترکیه (معادل 55,480 تومان )
2) اتوبوس
اگر در یکی از استان های مرکزی ، جنوبی و یا شرقی کشور زندگی می کنید ، بهترین راه این است که ابتدا خود را به یکی از دو شهر تبریز و یا ارومیه برسانید. اگر تبریز انتخاب شماست ، باقی راه را می توانید با استفاده از مسیرهای گفته شده در بالا طی کنید. اگر هم ارومیه انتخاب شماست ، امکان آن را دارید تا برای رسیدن به وان ، از اتوبوس ها استفاده کنید.
بلیت یکطرفه اتوبوس ارومیه-وان: حدود 57000 تومان
3) قطار
به تازگی قطارهای تبریز وان راه اندازی شده اند که هزینه ای برابر با 11 یورو (معادل 159,280 تومان ) دارند. این قطارها دوشنبه ساعت 23:30 حرکت کرده و سه شنبه ها ساعت 22:30 به وقت ایران از وان حرکت می کند و به ایران برمی گردد.
4) ماشین های شخصی
برای آن که بخواهید با ماشین شخصیِ خود به وان سفر کنید، پیش از خروج از کشور نیاز است برای چندین مورد هزینه کنید:1- هزینه گواهینامه بین المللی یک ساله: 119000 تومان
2- هزینه پلاک بین المللی: 360000 تومان
3- برچسب CD و IR: برابر با 4800 تومان
4- هزینه عوارض برای شهرداری قطور: 3000 تومان
5- هزینه کاپوتاژ یا مجوز خروج از کشور: 18000 تومان
6- ببیمه بین المللی ماشین: هزینه بسته به نوع ایرانی یا خارجی متفاوت
+ برای گرفتن گواهینامه و پلاک ترانزیت می توانید به سایت کانون جهانگردی و اتومبیلرانی مراجعه کنید.
+ برای کاپوتاژ ماشین یا گرفتن مجوز خروج از کشور باید به گمرک شهر و یا مرکز استان خود مراجعه کنید.
+ کاپوتاژ ماشین اعتباری یک ساله دارد و اگر قبلا کاپوتاژ داشته اید و می خواهید برای تمدیدش اقدام کنید نیازی به گرفتن برچسب IR و پلاک ندارید.
+ اگر قبلا هم به ترکیه سفر کرده اید و از سفر پیشین شما با ماشین ، هنوز سه ماه نگذشته ؛ عبور از مرز با باک پر به معنای قاچاق سوخت برداشت می شود و در این زمان شما باید پول بنزین موجود در باک تان را با نرخ ترکیه بپردازید.
نکاتی درباره بیمه ماشین ، پیش از خروج از کشور
گرفتن بیمه ماشین یکی از ارکان مهم برای خروج خودرو از کشور است. برای تهیه آن چند راه پیش رو دارید.
۱- اگر می خواهید کار بیمه را به لحظات آخر موکول نکرده و از وقت خود به خوبی استفاده کنید ، می توانید با شعب بیمه در مرز بازرگان تماس گرفته و پس از هماهنگی های لازم، هزینه را برای آن ها واریز کنید. کارکنان بیمه ، بیمه نامه را با پست پیشتاز برای شما ارسال می کنند.
۲- اگر از مرز بازرگان خارج می شوید ، می توانید بیمه را در شعبات بیمه آن جا و حداکثر ظرف یک ساعت تهیه کنید.
۳- اگر می خواهید از مرز رازی از کشور خارج شوید ، معطلی بسیار و هزینه بیشتری در انتظار شماست. حداقل نصف روز منتظر می شوید و گاه باید شب دوباره به خوی برگشته و فردا صبحش دوباره برای دریافت بیمه نامه مراجعه کنید.
۴- می توانید از بیمه آکسای ایران استفاده کنید که برای دریافت آن باید به شعب مرکزی بروید و هزینه ای در حدود ۷۵ هزار تومان برای ۱۵ روز بپردازید.
۵- اگر در مرز هستید و تازه به فکر بیمه نامه افتاده و همچنین همراهی دارید ، همراه شما می تواند از مرز خارج شده و بیمه را از ترکیه دریافت کرده و برای شما بیاورد.
۶- می توانید از رانندگان ترانزیت و یا افرادی که به ترکیه رفت و آمد دارند ، بخواهید که بیمه نامه را برای شما در ترکیه بگیرند.
برای اطلاعات بیشتر صفحه همسفر را در اینستاگرام نیز دنبال کنید:
http://www.instagram.com/hamsafarparvaz_asia
شما گردشگران عزیز می توانید با کسب اطلاع از شرایط سایر پکیج های تور زمینی وان و گردشگری وان ، یک سفر خاطره انگیز برای خود رقم بزنید.
مطالب مرتبط:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!