هزینه سفر به شهر وان
سفری برنامه ریزی شده و ارزان به شهر وان – ترکیه
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که عکسی از یک مقصد زیبا ، هیجان انگیز یا مدرن را ببینید و با خود بگوئید اگر ما هم به «اندازه کافی پول» داشتیم ، چنین می کردیم و چنان ، به فلان سفر می رفتیم و روزها را غرق در خوشی می گذراندیم. یکی از اشتباهات رایجی که هنگام سفر به آن دچار می شویم ، افراط در محاسبه هزینه ها و ولخرجی های بی مورد است. نتیجه آن می شود که این قدر قضیه را سخت می کنیم که به کل قید سفر کردن را می زنیم و دوباره به دل روزمرگی ها فرو می رویم.
برای سفر لازم نیست که در لوکس ترین هتل اقامت کنید و به گران ترین رستوران ها بروید ، می توان هزینه ها را کاهش داد و در مقابل بیشتر سفر کرد و مقاصد مختلفی را از نزدیک دید.در این مطلب خلاصه ای از سفر و هزینه های سفر به شهر وان را به شما نشان می دهیم که چگونه می توان در هزینه ها صرفه جویی کرد و سفری برنامه ریزی شده را برای خود رقم زد.
واحد پول ترکیه و سطح قیمت شهر وان
واحد پول کشور ترکیه لیر ترکی می باشد و با نماد (₺) نشان داده می شود که در حال حاضر هر ۱ تومان است ، از جمله اسکناس های رایج ترکیه می توان به ۵ لیر (قهوه ای و بنفش) ، ۱۰ لیر (قرمز) ، ۲۰ لیر (سبز) ، ۵۰ لیر (نارنجی) ، ۱۰۰ لیر (آبی) و ۲۰۰ لیر (بنفش) و سکه هایی چون ۱، ۵، ۱۰، ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ کروش ترکیه اشاره کرد. خوب است بدانید که هر لیر برابر ۱۰۰ کروش است.
برای خرید لیر ترکی دو راه در پیش رو دارید:
۱- در ایران دلار بخرید و آن را در صرافی های وان به لیر تبدیل کنید.
۲- در ایران لیر تهیه کرده و با خود به ترکیه ببرید.
سطح قیمت شهر وان ، در مقایسه با تهران بسیار پایین تر است و این تفاوت در مواردی مانند خورد و خوراک ، پوشاک ، اجاره و هزینه حمل و نقل بسیار به چشم می آید.
مدارک و هزینه های قبل سفر
قبل از شروع سفر باید برای گرفتن پاسپورت و یا گذرنامه اقدام کنید که طبیعتا در حین انجام آن ، هزینه هایی در پیش روی شما قرار دارد.
هزینه های گذرنامه عبارت اند از:
۱- هزینه بابت شناسه
۲- هزینه به حساب شهرداری بابت عوارض شهرداری
۳- هزینه برای خزانه داری استان بابت تعرفه صدور گذرنامه
۴- هزینه بابت خدمات دفاتر پلیس +۱۰ و هزینه پست
+ از دیگر مدارکی که اغلب مورد نیاز است ، گرفتن روادید یا ویزا است که البته این موضوع شامل کشور ترکیه نمی شود و نیازی به گرفتن ویزا ندارید.
راه های سفر به وان و هزینه ها
همیشه اولین راهی که برای سفری خارجی در ذهن داریم ، استفاده از هواپیما و مسیرهای هوایی است اما درباره وان ، موضوع قدری متفاوت است. متأسفانه هیچ پروازی از ایران به مقصد وان وجود ندارد و بهترین راه سفر به این شهر ترکی ، استفاده از مسیر زمینی است.
وان شهری مرزی محسوب می شود که از پایانه مرزی مشترک ایران و ترکیه ، تنها فاصله ای یک ساعته دارد ؛ بنابراین با آن که مسیر هوایی برای رسیدن به وان نداریم ، اما باید بدانید دسترسی بسیار ساده ای به این شهر وجود دارد:
تورهای وان :
برای سفر به شهر وان نیز مانند دیگر شهرهای خارجی ، می توانید از تورهای گردشگری استفاده کنید و برنامه ریزی را به دست تورگردانان بسپارید.)
شخصی:
یکی از معمول ترین راه هایی که اغلب ایرانی ها برای سفر به وان انتخاب می کنند، همین راه شخصی و البته زمینی است. در دسترس ترین راهی که برای رسیدن به وان در برابر شما قرار دارد، استفاده از مرز رازی است.
هزینه ها در سفر به وان
در طی هر سفری ، مواردی هستند که باید برای آن ها هزینه کنید و نحوه برنامه ریزی و خرجکرد شما برای هر مورد ، بر روی کاهش و افزایش هزینه های کل سفرتان تأثیر دارد. در این بخش هر کدام از این موارد را به صورت جداگانه بررسی کرده ایم:
هزینه های حمل و نقل در وان
آز آنجایی که وان شهر بسیار کوچکی است ، در نتیجه انتظار سیستم حمل و نقل پیچیده ای را در این شهر نداشته باشید.
یکی از معمول ترین وسایلی که در این شهر مورد استفاده است دلموش ها هستند. دلموش ها ، وسایلی شبیه ون بوده و نه تنها در مسیرهای شهری ، بلکه در مسیرهای بین شهری نیز مورد استفاده قرار می گیرند. نرخ کرایه این ون های شهری از ۱ لیر ترکیه (معادل ۱,۳۰۷ تومان) شروع می شود و بسته به مسیر و مقصد ، متفاوت می شوند. البته باید بدانید که نهایت کرایه ای که از این ون ها برای بازدید از دورترین جاذبه های وان می توان انتظار داشت، ۱۰ لیر ترکیه (معادل ۱۳,۰۷۰ تومان) است.
هزینه های اقامت در وان
اقامتگاه هایی که در وان به چشم می خورد می توانید برای سفر چند روزه رویشان حساب کنید. البته توجه داشته باشید که این اقامتگاه ها هر چند عناوین چند ستاره را به دوش می کشند ، چندان خاص و متمایز نیستند و فقط به چشم جایی برای استراحت به آن ها نگاه کنید.
هتل ها: طیفی از هتل ها در شهر وان وجود دارد که هتل های قابل توجه آن شامل دو هتل ۵ ستاره ، پنج هتل ۴ ستاره ، سه هتل ۳ ستاره و یک هتل ۲ ستاره می شوند. باقی هتل ها بدون رنک و رده بندی فعالیت می کنند و طبیعتا هزینه های کم تری خواهند داشت.
سایر اقامتگاه ها: به غیر از هتل های ذکر شده ، در شهر وان یک هاستل و یک هتل آپارتمان نیز وجود دارد. تنها هاستل این شهر وان بکپکرز | Van Backpackers Hostel نام دارد و بر خلاف عنوان هاستلی که دارد ، قیمت های آن چندان ارزان و به صرفه نیستند. در این هاستل انواعی از اتاق های چند تخته تا اتاق های استاندارد و دو نفره به چشم می خورد.
یک هتل آپارتمان نیز با نام هتل آپارتمان نیو | New Apart Hotel به گردشگران و مسافران وان خدمات ارایه می دهد که هر سوئیت آن ، گنجایشی ۴ نفره دارد.
هزینه های خورد و خوراک در وان
تقریبا ۶۰ رستوران و کافه مختلف در شهر وان وجود دارد که می توانید برای صرف صبحانه ، ناهار و شام روی آن ها حساب کنید. طیف هزینه های خورد و خوراک در شهر وان مناسب است و آن ها را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
رستوران های ارزان قیمت: حدود ۷ لیر ترکیه (معادل ۹,۱۴۹ تومان) تا ۱۲ لیر ترکیه (معادل ۱۵,۶۸۴ تومان)
رستوران های مقتصدانه: حدود ۲۰ لیر ترکیه (معادل ۲۶,۱۴۰ تومان) تا ۵۵ لیر ترکیه (معادل ۷۱,۸۸۵ تومان)
فست فودهای زنجیره ای مانند مک دونالد و یا فست فودهای مشابه: حدود ۱۰ لیر ترکیه (معادل ۱۳,۰۷۰ تومان) تا ۱۵ لیر ترکیه (معادل ۱۹,۶۰۵ تومان)
همچنین خوب است بدانید که برای خرید مواردی چون آب معدنی و تنقلات ، روزانه چیزی در حدود ۵ لیر ترکیه (معادل ۶,۵۳۵ تومان) را می توانید در نظر بگیرید.
هزینه های پوشاک و سوغاتی در وان
بسیاری شهر وان را انتخاب می کنند تا خریدهای خود را در این شهر انجام دهند. از آن جا که قیمت پوشاک و دیگر اجناس وان بسیار پایین است ، هر زمانی از سال ، وقت مناسبی برای سفر به این شهر کوچک خواهد بود. همچنین خوب است بدانید از آن جا که در هنگام تعطیلات و حراج های معمول در ترکیه ، وان بسیار شلوغ می شود و هزینه های اقامت و خورد و خوراک و … بالا می رود ، بنابراین بهترین زمان برای خرید در وان را می توان زمانی به غیر از حراج های آخر فصل دانست!
در وان می توانید به سراغ نمایندگی برند معروف ال سی وایکیکی بروید و تا جایی که جیب تان اجازه می دهد ، خرید کنید. از جمله مراکز خرید خوب وان هم می توان به مرکز خرید AVM اشاره کرد.
هزینه سرویس موبایل در وان
در کل کشور ترکیه سه اپراتور تلفن همراه وجود دارد که با نام های ترکسل (turkcell)، وودافون (vodafon) و آوِا (avea) خدمات ارایه می دهند. در این میان ، سیم کارت ترکسل شهرت و کیفیت بیشتری دارد.
هزینه تماس در کشور ترکیه در مقایسه با ایران بسیار بیشتر است و به طور مثال هر دقیقه مکالمه با سیم کارت ترکسل در حدود ۵۰۰ تومان هزینه دارد ، اما از آن جا که هزینه های رومینگ نیز بالا هستند ، در صورتی که گمان می کنید مکالمات زیادی خواهید داشت و مصرف اینترنت شما بالاست ، تهیه سیم کارت های ترکی از لحاظ اقتصادی به صرفه هستند.
همچنین می توانید سیمکارت های ترکسل را در ایران خریداری کنید. هنگامی که سیم کارت تورکسل را می خرید ، سیم کارت اعتبار اندکی داشته و برای اعتبار بیشتر می توانید شارژهای ۱۵، ۲۰، ۲۵ لیری و … تهیه کنید. هزینه سیم کارت ها بسته به حجم دیتا ، بسته های پیامک و تماس، بین ۹۰ تا ۱۸۰ هزار تومان متفاوت خواهد بود.
تمام هزینه های ذکر شده در این مقاله ، جدید و به روز بوده و از منابع معتبر استخراج شده اند ، با این حال تفاوت جزیی در اعداد و ارقام در گذر زمان طبیعی است.
خواندن این مقاله آموزشی در تصمیم گیری شما برای سفر به شهر وان موثر بود؟
تجربه ای از سفر به کشور ترکیه و شهر کوچک وان دارید؟
هزینه های سفر شما به چه شکل بود؟
شما گردشگران عزیز می توانید با کسب اطلاع از شرایط سایر پکیج های تور زمینی وان و گردشگری وان ، یک سفر خاطره انگیز برای خود رقم بزنید.
همچنین بخوانید:
معرفی کلی و آشنایی با شهر وان
جاذبه های معروف گردشگری وان (قسمت اول)
جاذبه های معروف گردشگری وان (قسمت دوم)
تعقیب
[…] هزینه سفر به شهر وان […]
[…] هزینه سفر به شهر وان […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!